No-bake cheesecake




Voor deze no-bake cheesecake heb je totaal geen oven nodig. Je kunt in het recept eindeloos variëren door verschillende soorten koekjes te gebruiken voor de bodem of eens een keer plakjes cake. Dit recept is ook leuk voor een hight tea door het koekkruimels (dan zonder boter) simpel in een amuse glaasje te doen en dan vervolgens het roomkaas slagroom mengsel erop te scheppen.

475 ml slagroom
200 gr monchou
150 gr suiker
Snufje zout
1 eetlepel verse citroensap
2 thee lepels vanille aroma
1/2 pak digestieve koekjes (of andere koekjes naar keuze) 
roomboter

Bekleed een bakvorm van 22cm met bakpapier.
Doe de koekjes in een diepvries zak en ga er een paar keer overheen met een deegroller. Doe ca. 40gram boter in een pan en laat smelten (ik doe het altijd op gevoel dus ik weet niet precies hoeveel boter, begin maar met weinig dan kan je altijd nog meer boter toevoegen) als de boter gesmolten is dan doe je de koek kruimels erbij, je moet dan een "deeg" krijgen waar je een balletje van kan maken en het blijft plakken. 
Doe het koek-boter mengsel in de bakvorm en druk het aan met de achterkant van een lepel je merkt vanzelf of je te weinig boter hebt omdat je dan niet een mooie plakkaat krijg maar het te korrelig is.. Als dat het geval is smelt je nog klontje boter en doe je de kruimels terug in de pan om te mengen.
Zet de koekbodem in de koeling.

Doe de suiker samen met de slagroom in een beslag kom en mix het tot het lobbig is.
Roer de monchou los met de vanille, zout en citroen en voeg elke keer een schep slagroom toe bij de monchou en roer met een garde (niet meer mixen want dan kun je het overmixen) tot dat de slagroom is opgenomen voordat je weer een nieuw schep slagroom toevoegt. Schep je cheesecake mengsel op je koekbodem en zet het voor een aantal uren weg in de koelkast beste is om
Een hele nacht te laten staan.



Cheesecake met een laagje lemoncurd




Reacties