Tiramisu zonder gelatine en rauw ei

Tiramisu

Wat heb je nodig:
2 eigeel
60 gr suiker (100 gr als je een zoetekauw bent)
200 gr slagroom 
500 gr mascarpone 
genoeg lange vingers voor 2 lagen 
Sterke koffie
Optioneel bruine rum

Bereiding:
Zet een pan met een klein beetje water op het vuur.
Doe de eigeel, suiker en evt bruine ruim in een kom en zet deze op de pan met water. 
Roer met een garde continue, op deze manier stolt het eigeel niet maar kookt deze wel gaar. Wanneer je ziet (na ca. 5 min) dat deze lichter wordt van kleur  en een beetje dik wordt haal je de kom van de pan en zat apart om af te laten koelen.

Doe de mascarpone in een hoge mengkom en mix deze los. Voeg de slagroom toe en mix tot je een stevig geheel hebt, er moeten half stijve pieken omhoog kunnen blijven staan als je de garde eruit trekt.  Pak de custard (eigeel mengsel) en spatel deze door het mascarpone mengsel heen,

Leg langevingers in een schaal en besprenkel deze goed met sterke koffie, doe hierboven op een laagje mascarpone en herhaal.
Zet de tiramisu 5  uur tot één nacht in de koelkast.

Bestrooi de tiramisu voor serveren met cacao poeder.

Reacties