Botercrème

Botercrème wordt tegenwoordig in veelvoud gebruikt voor taarten en cupcakes. 
Voor het afsmeren van je taart, een dijkje om je vulling of een toefje op je cupcake.
Je hebt verschillende soorten botercrème 

1:1 (buttercream icing)
Deze botercrème is vrij stevig en krijgt ook een laagje nadat deze gespoten of uitgesmeerd is waardoor je deze voorzichtig aan kunt raken zonder te beschadigen, daarom vind ik deze botercrème prettig om bloemen mee te spuiten.

De naam zegt het al, je neemt gelijke delen boter en poedersuiker. 

250gr room boter
250gr poeder suiker
1-3 eetlepels melk of ongeklopte slagroom (indien nodig om dunner te maken)

Laat de boter eerst op kamer temperatuur komen en mix daarna eerst op lage en daarna op de hoogste stand totdat deze glad en wat lichter is geworden van kleur, dan voeg je beetje bij beetje de poedersuiker toe terwijl je op de laagste stand mixt. 
Je kunt hierna afhankelijk waar je de botercrème voor gaat gebruiken nog wat melk of slagroom toevoegen om het wat dunner te maken.





Swiss merengue buttercream 
Deze botercrème is heerlijk luchtig en zijdezacht in je mond wanneer je het eet.

400gr boter in blokjes op kamer temperatuur
4 eiwitten
300 gr suiker

Verwarm de eiwitten met de suiker al roerend au bain marie. Het water mag de kom met eiwitten/suiker niet raken. Wanneer de suiker volledig is opgelost klop je de eiwitten 15 minuten op medium hoge snelheid zodat deze afkoeld en er zachte pieken ontstaan. 
Na 15 minuten zet je de mixer op de laagste stand en voeg je 1 voor 1 je blokjes boter toe. Voeg pas een nieuw blokje boter toe wanneer de vorige volledig is opgenomen.


Italian merengue buttercream 
Deze botercrème is net als de swiss merengue buttercream een botercrème met eiwit schuim, alleen
 de bereiding is bij deze botercrème anders. 
Hier wordt eerst een suiker siroop gemaakt met behulp van een suikerthermometer.
Wanneer de suikersiroop bijna zijn temperatuur heeft berijkt, worden de eiwitten stijfgeklopt.
Vervolgens wordt al kloppend de suikersiroop aan de eiwitten toegevoegd gevolgd door de roomboter .


Botercrème met mix en banketbakkersroom.
Je koopt een botercrème mix bijvoorbeeld bij De leukste taarten winkel en maakt deze volgens de verpakking klaar, daarna voeg je 1x mijn recept van banketbakkersroom toe.






Reacties