Siliconen bakmat van de Action

Omdat ik zo nu en dan misgrijp naar het bakpapier, (je weet wel je denkt nog genoeg te hebben... maar trekt dan die laatste 5 cm waar je nog net 5 koekjes op kwijt kan van de rol) wilde ik graag eens 
zo een siliconen bakmat uitproberen.

Bij de Blokker zag ik er een van Rudolph's bakery voor €12,99 en een van dr oetker voor €13,99. Ik vond ze nogal prijzig voor iets om eens uit te proberen. 

Bij de action kwam ik ook de siliconen bakmat tegen voor maar €2,49. Ik twijfelde aan de kwaliteit van de bakmat, vergeleken met de bakmat van Rudolph's bakery voelde de bakmat van de action heel dun en niet stevig aan. 
Nadat ik er al een aantal keren mee in m'n handen gestaan besloot ik toch om de bakmat mee naar huis te nemen. 

Gister heb ik de bakmat getest en dit is mijn ervaring:

De onderkant van mijn bladerdeeg bakjes zagen er nog heel bleek/niet gaar uit. Met bakpapier is mijn ervaring dat de onderkant goudbruin kleurt. 

De bakmat ging vreselijk bobbelen en uitzetten in de oven waardoor de bakmat over de randen van mijn bakplaat stak en mijn bakjes geen mooie bodem hebben. 

Toen ik na het bakken de oven deur open deed, rook ik een hele vreemde lucht en nu durf ik de mat van de Action dus eigenlijk ook niet meer re gebruiken.

Conclusie: de bakmat van de action ga ik niet meer gebruiken.   

Reacties

 1. Hier hetzelfde: heel teleurstellend, en Action komt er gewoon mee weg. Want geen gek, die voor € 2,50 zich gaat beklagen in de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja daar zou je wel eens helemaal gelijk kunnen hebben!

   Ondertussen heb ik wel succes met een wat duurdere bakmat (het gaat hier wel om een macaron mat)

   Verwijderen
 2. Ik gebruikte ook jaren zulke matjes in onze magnetron-oven. Nu we een nieuwe inbouwoven hebben, valt me op dat deze oven veel heter wordt, ook al staat hij op dezelfde temperatuur ingesteld. Ik moet dus al mijn recepten aanpassen. En het lijkt alsof deze matjes smelten als ik ze nu gebruik. Ik ga kijken naar de duurdere soort, je ziet ze ook altijd in kookprogramma's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op mijn werk gebruiken wij bakmatten van silplat deze zijn wel heel fijn in gebruik.

   Verwijderen

Een reactie posten