Tiramisu taart




 Benodigdheden:
1/2 pak digestieve of 1 pak oreo koekjes 
Lange vingers
Ca. 50 gr Roomboter
3 tot 4 dl Tia Maria
1 tot 2 theelepels cacao voor bestuiving
chocolade-koffieboontjes (desgewenst)

Voor de vulling: 
75 g kristalsuiker
500 g mascarpone
2,5 dl slagroom
1,25 dl Tia Maria

Werkwijze:
Wikkel de buitenkant van een springvorm met een doorsnede van 22cm in plasticfolie om te voorkomen dat hij gaat lekken.
Verkruimel de koekjes tot poeder (voor de oreo haal je eerst de witte vulling er tussen uit),dit kun je doen door ze in een diepvries zakje te doen en er met een deegroller over heen te gaan.
Smelt de roomboter en voeg de verkruimelde koekjes toe aan de boter. Het koekjes mengsel moet vaste vorm houden wanneer je het aandrukt.
Schep het koekmengsel in de vorm, breek de lange vingers doormidden en zet deze rechtop tegen de rand van de springvorm.

Klop de suiker, mascarpone en slagroom goed door elkaar. Voeg er dan geleidelijk de 1,25 dl Tia Maria aan toe om er een romige, smeerbare massa van te maken.
Giet het mascarpone mengsel in de vorm en dek hem af met plasticfolie en zet tot de volgende dag of tot maximaal 4 dagen later, in de koelkast.


Haal wanneer je aan het serveren toe bent, de taart uit de koelkast, los hem en zet hem op een schaal of taartstandaard en en bestuif met cacao poeder. 

Reacties