Muffins met kersen, chocola en een kokos crumble




Benodigdheden:
250 g bloem
2 tl. afgestreken bakpoeder
125 g suiker
2 ei (s)
7 g vanille suiker
80 g roomboter
200 g zure room
80 g pure chocolade, grof gehakt
500 g kersen (n), vers of uit een potje

Voor het kruimeldeeg:
100 g bloem
50 g gedroogde kokosrasp
75 g boter, zacht
75 g suiker (glucose)

Voorbereiding

Werken tijd: ongeveer 20 minuten 

Zet papieren vormpjes in muffin plaat en verwarm de oven voor op 200 ° C boven-en onderkant warmte of 175 ° C hete lucht

De kersen goed laten uitlekken. Eventueel deppen met keukenpapier.

Meng in een kom de bloem en bakpoeder goed samen.

In een tweede kom, klop het ei met de suiker luchtig en roer er de vanillesuiker, de gesmolten boter en zure room door, voeg toe aan het bloemmengsel en spatel voorzichtig. Voeg de kersen en gehakte chocolade stukjes toe en spatel nog even kort..

Kneed voor het kruimeldeeg bloem, suiker, kaneel, kokos en boter tot een kruimelig deeg, gebruik hiervoor bijvoorkeur een kruimeldeeg menger.

Giet het mengsel in de vormpjes, verdeel de crumble topping op de muffins en bak 25-30 minuten. Als de muffins goudbruin zijn, uit de oven, laat afkoelen en geniet.

 Recept voor ongeveer 16 muffins of een vierkante vorm van 20cm.


Reacties