Dadel bonbons

Dadel bonbons

Een tijdje terug werd ik geïnspireerd doordat ik bij een bakker dadels gedoopt in chocolade zag. Meteen bedacht ik mijn eigen variatie hiervan in m’n hoofd. Helaas heb ik nog geen mooie foto kunnen maken omdat ik de bonbons ‘s avonds maak en foto’s graag met daglicht maak maar de bonbons zijn zo lekker dat ze hier thuis heel snel opgingen. 
Foto volgt dus nog :) 

Benodigdheden:
250 gr dadels (zonder pit)
4 eetlepels cacaopoeder
3 eetlepels kokosolie gesmolten 
100 gram pure chocolade
Topping: geraspte kokos of gehakte nootjes bijv: amandel of macadamia

Bakpapier
Keukenmachine 
Handschoenen
Dienblad of schaal die in de koelkast of vriezer past.

Bereiding:
Verwerk de dadels in 3 delen zodat je keukenmachine het niet te zwaar krijgt. Doe 1/3 van de dadels in de keukenmachine en puls een aantal keer tot de dadels wat fijner zijn doe dit ook met de rest. 

Voeg nu de gesmolten kokosolie en cacaopoeder toe mix en of puls nu totdat het een pasta wordt. Als de dadels te droog zijn en niet samen komen kun je een theelepel water toevoegen.

Wanneer het dadel mengsel klaar is  bekleed je je dienblad met bakpapier en trek je de handschoenen aan. Neem nu telkens kleine stukjes van het dadel mengsel en rol ze in de vorm van een dadel. Leg ze op het bakpapier en plaats nu 4 uur in de koelkast of 1 uur in de vriezer.

Wanneer de dadelbonbons stevig zijn haal je ze uit de koeling of vriezer en laat je ze een beetje terug op temeperatuur komen terwijl je de chocolade smelt.
Hak 2/3 van de chocolade in kleine stukjes en smelt deze au bain marie. De rest van de chocolade hak je in iets grotere stukken.
Wanneer de chocolade gesmolten is haal je deze van het vuur en voeg je de rest van de chocola toe meng dit voorzichtig met een spatel totdat alles is opgenomen. 

Doe de chocolade nu in een glas of mok zodat je de bonbons makkelijker kunt dopen, gebruik hierbij een vork. Wanneer je ze gedoopt hebt leg je ze terug op het bakpapier en strooi je er wat van je topping overheen.


Bewaar de bonbons in de koelkast.  

Reacties