Vegan cheesecake


Voor de bodem:
140 gr rauwe amandelen (minimaal 3 uur geweekt)
65 gr rauwe walnoten
20gr geraspte kokos
8 medjoul dadels
35 gr kokos bloesem suiker
2-4 eetl cacao poeder
Snufje zout



Voor de vulling:
225 gr rauwe cashewnoten (minimaal 3 uur geweekt)
158 gr of 118 ml maple syrup
61 gr of  60 ml verse citroen sap
70 gr cup kokos olie (gesmolten)
Merg uit een vanille stokje of 1/2 thl vanille poeder

Wat heb je nog meer nodig:
Keukenmachine
Blender
Springvorm




Bereiding:
Giet kokend water over de cashewnoten en amandelen heen. Na 3 uur giet je het water af en dep je de noten droog. Doe de geweekte amandelen samen met de walnoten in een foodprocessor en maal deze fijn. Ontpit de dadels en doe deze samen met de rest van de ingrediënten voor de bodem in de foodprocessor. Maal tot alles goed gemixt is en aan elkaar blijft plakken.

Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en druk de bodem in de vorm.

Voor de vulling doe je de geweekte cashewnoten samen met de rest van de ingrediënten in een blender en mix je totdat je een egaal mengsel hebt.

evt. kun je de vulling nu op smaak brengen met geprakt fruit e.d. of je kunt de vulling zoals die nu is op de bodem gieten en er vers fruit bovenop neerleggen.

Doe de cheesecake nu in de vriezer totdat hij opgestijfd is, dit duurt ca 3 uur. Hierna kun je de cheesecake in de koelkast bewaren




Reacties