Crêpe cake

Groene thee crêpes met cream cheese frosting en witte chocolade.



Wat heb je nodig voor de basis.
110 gr zelfrijzendbakmeel
100 gr bloem
50 gr suiker
115 gr gesmolten boter
500 ml melk
4 hele eieren + 5 eigeel
Snufje zout

Wil je zelf zelfrijzend bakmeel maken? 500gr bloem + 15gr bakpoeder goed met elkaar mengen.


Bereiding:
Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met de bloem in een kom, voeg de suiker en zout toe.
In een tweede kom klop je de eieren en eigeel met een garde.
Voeg het eimengsel nu toe aan het bloem mengsel en klop dit glad.
Alroerend de boter en melk toevoegen.
Dek het beslag af en zet voor 1 uur weg in de koelkast.

In een 20cm doorsnee pan met anti aanbak laag bak je de crêpes op laag tot medium vuur ongeveer 1,5 minuut per kant.
De crêpes dienen goud bruin te zijn.

Vulling:
Slagroom aangevet met mascarpone of met een beetje klopfix
Cream cheese frosting

Je kunt ter variatie smaakjes zoals: koffie, chocola toevoegen aan je vulling of crêpes.


Chocolade crêpes met slagroom en stukjes oreo

Vanille crêpes met bananen bavarois, ganache en stukjes walnoot.

Reacties