Cake pops


Cake pops kun je op meerdere manieren maken: 
Je kunt cakeballetjes bakken in de oven met een speciale cake pop bakvorm of met een cake pop maker, dit apparaat lijkt een beetje op een tosti ijzer.

Mijn voorkeur gaat toch echt uit naar de Amerikaanse manier van cake pops maken, deze cake pops smaken bijna naar bonbonnetjes ❤️

Wat heb je nodig:
1 cake of cake leftovers ;)
frosting, roomkaas, botercreme of nutella
Chocolade
Cake pop stokjes of mini cupcake cups

Je bakt (of koopt een cake) en verkruimelt deze in een mengkom.
Vervolgens meng je een klein beetje botercreme, roomkaas, nutella of frosting door de kruimels heen. 
Je begint met een klein beetje 1-3 eetlepels (afhankelijk van hoe groot je cake is)
Je cake pop deeg is klaar wanneer je er balletjes van kunt maken en het niet meer droog/korrelig is.

Draai balletjes van je cake pop deeg. Als je je cake pops op een stokje wilt hebben, is het belangrijk dat je nu alvast met een cake pop/lolly stokje gaatjes tot halverwege in je cakepops prikt. Zet de cake pops minimaal 4 uur in de koelkast.
Je cake pops moeten nu stevig zijn, maar niet te koud omdat je dan scheuren in je chocola krijgt. Als je in je cake pops knijpt moeten ze een klein beetje meegeven. 

Wanneer je cake pops klaar zijn. om gedipt te worden smelt je je chocolade au bain marie. Als je stokjes gebruikt  dip je je stokje in de chocolade en steekt hem daarna in je cake pop. Omdat de cake pops koud zijn stolt de chocolade bijna direct. 
Controleer of de stokjes vast zitten en dip dan je cake pop helemaal in de chocolade, laat het overtollige chocola uitlekken en tik heeeeeel voorzichtig met het stokje op je wijsvinger  om de chocolade een beetje te helpen. 
Steek je cake pops nu in een cake pop houder, stuk piepschuim of oase totdat de chocolade compleet afgekoeld en uitgehard is.

Als je je cake pops niet op een stokje wilt hebben kun je ze op een bakpapiertje laten uitharden en later evt. in de cup van een mini cupcake papiertje serveren. 

Recept voor frosting:
45 gram roomboter gesmolten
2 eetlepels melk
200 gram poeder suiker
Snufje zout 
Optioneel vanille essence 1/2 theelepel.

Sinds kort halveer ik de hoeveelheid poedersuiker en vind dat eigenlijk lekkerder, stuk minder zoet!

Doe alle ingrediënten in een kom en mix tot het een geheel is...That's it! simpel toch ;) 








Reacties