Ganache


Ganache is een lekkere chocolade crème die je kunt gebruiken als taart vulling, toef op een cupcake, vulling voor bonbons of als garnering voor je dessert.

Je kunt ganache naar wens ook op smaak brengen met koffie of likeur, een van mijn favorieten is ganache gemaakt van witte chocolade en verse munt.

Om ganache te maken gelden de volgende regels:
puur  1:1    (100 gram chocolade op 100 ml slagroom)
melk  2:1   (200 gram chocolade op 100 ml slagroom)
wit    3:1    (300 gram chocolade op 100 ml slagroom)

Bereiding:
Neem 100 gram pure chocolade en hak deze in grove stukken.
verwarm de slagroom in een pannetje, let op de slagroom moet goed heet zijn maar mag niet koken.
Neem de slagroom van het vuur, voeg de chocolade toe en roer langzaam totdat alle chocolade is opgenomen.

zoals de ganache nu is heeft het de consistentie van een chocolade saus, je kan de ganache nu in een spuitzak doen en sliertjes chocolade over je cupcake of taart heen trekken. of je kunt de ganache laten afkoelen zodat je bijvoorbeeld toefjes op je taart of cupcakes kan maken.

als de ganache is af gekoeld is deze dik en smeerbaar, je zult merken dat in tijdens de zomer de ganache zachter is dan in de winter. je kunt de ganache als deze te dik en niet smeerbaar is even 5 seconden in de magnetron zetten.




Reacties