how to drip cake

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om een drip cake te maken, je kunt je met je eigen fantasie helemaal uitleven. Maar om jullie toch inspiratie te geven of een beetje op gang te helpen geef ik nu de werkwijze van de chocolade drip cake die ik voor mijn verjaardag maakte.


wat heb je nodig:
bakpapier
2 taart kartonnetjes 
dikke rietjes
een mooi serveer bord of cakedrum
2 ronde chocolade cakes van 15 cm en 20 cm
1,5 x recept van swiss merengue botercreme
100 gram pure chocola gesmolten voor in de botercreme
espresso poeder
Ferrero Rocher
ganache (150 gram pure chocolade 150 ml slagroom)

decoratie:
100 gram chocola gesmolten en getempert 
mokka boontjes
gouden kaarsjes van Wilton
macarons deze kun je o.a. bij de Hema kopen
Rollo
Ferrero Rocher
Gouden dust poeder te verkrijgen bij taarten decoratie winkels.

Dag 1:
Bak de 2 taarten volgens recept [recept]. Je kunt deze cakes eventueel verder van te voren bakken, goed laten afkoelen inpakken en invriezen ;)
Smelt de chocolade en tempereer deze, [hier] kun je lezen hoe en waarom je dit moet doen. 
je neemt een bakpapiertje en giet hier de chocolade op. Met de achterkant van een lepel of spatel kun je de chocolade verspreiden. doe dit zo dat je een rechthoek van chocolade hebt.
laat de chocola even klein beetje opstijven voordat je hier scherven uit snijdt. 
Maak een klein beetje sterk geconcentreerde espresso.

Dag 2:
voor de ganache hak je de chocolade in stukjes en verwarm je de slagroom, de slagroom moet heet zijn maar mag niet koken. zet het vuur uit en voeg de chocolade toe, laat 1 minuut staan en roer dan even door tot alles goed gemengd is.

Maak je swiss merengue botercreme [recept]. verdeel je botercreme over 3 schaaltjes.

mokka creme: doe de helft van je gesmolten chocolade samen met 1 eetlepel sterke espresso door je botercreme en meng het goed door. Even proeven en evt meer espresso naar wens toevoegen.

Ferrero rocher creme: pak alle Ferrero Rocher  uit en zet er 3 a 4 apart voor de decoratie. De rest van de Ferrero Rocher hak je in kleine stukjes en meng je door de botercreme heen.

Chocolade creme om de taart mee af te smeren: Voeg de rest van de gesmolten chocolade toe en meng dit goed door. 

Snijd beide cakes 2 keer doormidden zodat je 3 plakken cake hebt, plaats onder beide taarten een taartkartonnetje. Vul je grootste taart (20cm)  met mokka creme en je kleinere taartje (15cm) met Ferrero Rocher creme.  Nu smeer je op beide taarten een heel dun laagje chocolade botercreme. Dit heet een crumbcoat, de crumbcoat zorgt ervoor dat je uiteindelijk geen cake kruimels ziet aan de buiten kant van je taart.
Laat beide taarten nu half uurtje in de koelkast staan. Doe nu een 2e dikkere laag botercreme op je taarten en probeer ze mooi strak af te smeren. 

Steek nu in het midden van je onderste taart 4 dikke rietjes en knip ze op zelfde hoogte als de taart af. Deze rietjes dragen het gewicht van het kleinere taartje. Plaats nu voorzichtig het kleinere taartje erboven op. 

Giet nu wat van de ganach boven op het kleine taartje en verspreid het met een spatel of de bolle kant van een lepel, zodat je het druip effect aan de zijkant krijgt.
Doe de rest van de ganache in een spuitzak en spuit boven langs de rand van de grotere taart wat ganache en verspreid deze ook weer.

Nu is het tijd om te decoreren, mijn favoriete onderdeel :)
Maak een rand van mokkaboontjes rondom je grotere taart.
Dust met een kwastje (die je alleen voor voedsel gebruikt) goude poeder op je Ferrero Rocher
en macarons.
Voor de chocolade scherven maak je alvast wat snedes boven op de taart.

Steek de chocolade scherven boven in de taart en leg de Ferrero Rocher, macarons en resterende mokkaboontjes op de taart. Hak ook een aantal Rollo's door midden en leg deze ook op je taart. 

En klaar is je taart! ❤️










Reacties